BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Vištiena virta garų puode

Sveiki,

Per kalėdas mudu su mano mylima žmonele gavom dovanų garų puodą. Man tai tapo tikru iššūkiu. Neesu sveiko maisto šalininkas. Mano patiekalai dažnai būna kaip reikalas apdoroti, riebūs, su daug prieskonių. Tuo tarpu tas puodas prieštarauja visam mano skanaus maisto supratimui. Nusprendžiau pabandyti kažką jame pagaminti, tačiau nenutoldamas nuo savo principų.

Gaminamą patiekalą pasirinkau gana standartinį: garuose virta vištienos filė su bulvėmis ir daržovėmis. Tačiau aš niekaip negalėjau susitaikyti kad tame puode neįmanoma naudoti prieskonių. Žmona patarė pamarinuoti mėsą. Atidaręs šaldytuvą radau:

  • Tris šaukštus apelsinų džemo
  • Porą šaukštelių garstyčių
  • Tris šaukštus sojų padažo
  • Citrinos sulčių (neturėjau, todėl įbėriau citrinos rūgšties)

Viską sumaišius gavosi labai malonaus kvapo masė kurioje išvoliojęs vištieną valandai kitai palikau pasimarinuoti. Žinoma produktų santykiai tai čia jau skonio reikalas. Tieisog reikia paragauti tą masę.

Garnyrui turėjau šaldytų daržovių ir bulvių. Pirmame aukšte sudėjau vidutinio dydžio gabalėliais supjaustytas bulves:

Image Hosted by ImageShack.us

Antrame aukšte subėriau šaldytas daržoves:
Image Hosted by ImageShack.us

Na o trečiajame kvepiančią, išsimarinavusią vištieną:
Image Hosted by ImageShack.us

Pradėjus virti supratau, kad iki vakaro nespėsiu 6 asmenų šeimai paruošti pietų tame puode. Todėl likusią vištieną nusprendžiau iškepti orkaitėje, juolab kad bus labai įdomu palyginti kuom skiriasi skonis.
Image Hosted by ImageShack.us

Ir žinoma aš nebūčiau aš, jeigu nebūčiau padaręs poros padažų. Pasirinkau dvejus, kurie mano nuomone bene labiausiai tinka prie švelnaus skonio vištienos. Tai Bešamelio padažas su kariu ir mano taip vadinamas pagrindinis baltasis padažas. Gaminant abu jie labai panašūs, tačiau skonio savybės visiškai skiriasi.

Bešamelio padažas su kariu

  • Trys šaukštai sviesto
  • Trys šaukštai miltų
  • Arbatinis šaukštelis kario miltelių
  • 200 ml liesos grietinėlės
  • Žiupsnelis druskos
  • Maltų baltūjų pipirų

Reikia ištirpdyti sviestą
 Image Hosted by ImageShack.us
Subėrus karį pakepinti tol kol išryškės  kvapas ir spalva (Nereikia sudeginti, geriau kepinkite pernelyg trumpai nei per ilgai).
Image Hosted by ImageShack.us

Po truputi pilkite miltus vis maišydami susidarančią masę. Miltus taip maišant dar truputi pakepinkite, bet neleiskite paruduoti. Tuomet po truputi maišant supilkite grietinėlę, pagardinkite prieskoniais.
Image Hosted by ImageShack.us

 Maišant dar pavirkite 10 minučių. Gavosi štai toks tirštas, geltonas padažas:
Image Hosted by ImageShack.us
Dedant mažiau sviesto ir miltų gaunasi atitinkamai skystesnis padažas.

Pagrindinis baltas padažas

  • Trys šaukštai sviesto
  • Trys šaukštai miltų
  • 500 ml sultinio (tinka ir iš kubelių) :)
  • Žiupsnelis baltūjų pipirų

Ištirpdyti sviestą:
Image Hosted by ImageShack.us

Į sviestą po truputi suberti ar įsijoti miltus ir maišant pakepti. Kepti ne per ilgai, miltai neturi paruduoti.
Image Hosted by ImageShack.us

Sultinį supilti ant miltų ir sviesto masės ir maišant pavirti dar 10 min. Jeigu sultinys dar šiltas jį reikia pilti iš lėto pastoviai maišant.
Image Hosted by ImageShack.us

Galutinis rezultatas:

Image Hosted by ImageShack.us
Galbūt lėkštėje ir neatrodo įspudingai tačiau skonis buvo pasakiškas. Buvo labai įdomu lyginti skirtingu būdu paruošta vištieną ir padažus. O prie viso to dar reikėtų pridėti sveikai paruoštas daržoves su bulvėmis :)

Rodyk draugams

Komentarai (2)

  1. tiesiog:

    Buvo tikrai labai skanu, niam :)

  2. daiva:

    nu su trimis saukstais miltu tai ne padazas gaunasi, o miltu kose, fui, ir siaip, tokie padazai su miltais retai kur megstami.

Rašyti komentarą